Девопсу з 8-місячним досвідом після 4-х співбесід запропонували зарплатню в 350 доларів: "Я краще піду посуд мити в ресторан!"
Пише Анонімус: «Привіт! Компанія «прєкрасна», Девелопс Тудей — це як в казці з принцесою з замку, щоб врятувати її — треба пройти море перешкод, правда принцеса потім виявилась Шреком з 2х метровим членом.
Подався я туди, пішов на HR співбесіду, яка мала тривати вона пів години, а затягнулась на 1.5 години, мене ще рекрутерка ганяла по теорії. «По факту класно» — подумав я, серйозне ставлення перед технічною — питання відповів усі на 110-%, але поки вона мені не почала казати розвязувати усно задачі і диктувати код 😂, я відповів тоже, але вже після 1:20 я почав дратуватись, оскільки я не маю скільки часу, дав їй солюшин на останню таску, вона стала в ступор і почалась ламатись й видавати, що я не правильно роблю, бо не так як всі 😂😂😂, крім того мене ще ганяли по англійській, де половини слів я не чув через поганий звязок, але якось вдавалось здогадуватись, що вона говоре. ЗП теж питали.
Співбесіда #2
Лайв кодінг, тут вже покраще, дали мені таску, пояснила дівчина, що й куда. Чесно, якби обирати кого врятувати з того замку, напевно б її забрав, до неї питань нема, лайв кодінг мав 30 хв і зробити треба було 80% від того, що потрібно. Я зробив абсолютно все за 20 хв й навіть почав описувати типи, вона мене зупинила, похвалила, задала ще під кінець 10-15 питань поитеорії, на два я не відповів 🙂
Сказала чекати 2-3 дні на фідбек, я чекав більше тижня. Рекрутерка відписує мені раз в 2-3 дні — може обідилась.
Співбесіда #3 — остання перед офером, так писали
Почав говорити з СЕО, поговорили про досвід, про роботу без електоренергіі (хз нашо це питати в квітні), поговорили про ЗП й хвилин 15 англійською на різний тип тем, здивувався, що ще англ, і ще раз спитався про зарплатню, і тут я почав розуміти, що це якась хуйня.
Англійська у мене B2, розмовна і то краща, мене двічі похвалили.
Думаю всьо, витрачено 3+ години, 3 співбесіди майже ідеально закриті. Містер СЕО сказав чекати 2-3 дні на офер. Я чекав 5, написав, відписала через 4 дня, тобто вже пройшло майже 2 тижні.
Почув щось типу «ой, багато кандидатів і нема часу обирати, ми думаєм, на днях скажем». Почекав ще тиждень, написав, почався ще один етап співбесіди «дуже багато класних кандидатів, але ми поміняли трохи вакансію і треба людину, яка буде говорити з клієнтом на пряму. Подумав «та ладно, фігня, 3й раз англ здавати». Відразу після співбесіди мали сказати офер чи не офер.
Співдесіда #4
45 хв англійською, класна дівчина, спокійна, все класно розповіла, гарно поговорили, їй майже все сподобалось, сказала коротенький фідбек, що всьо гуд, я зрадів, думаю навіть більше ЗП дадуть якщо вже такий відбір на Junior 😂
2 дня чекав, написав, прийшов офер у 23:30. Я зрадів, відкрив офер і охуїв, на 150 баксів менше. З чотирма, блять, співбесідами, давати офер тіпу з 8 міс досвіду 350 баксів — щось не то, перепитав, відписали на наступний день в той самий час:
Ми дуже обережні з вибором джунів, це небезпечно для нашої компаніі й тому така зарплатня.
😂😂😂
Я сказав ок гудбай, але нахуя питати за зарплату, коли тобі і так похуй і ти собі придумав інше — не баг, а фіча.
Витративши 4 год часу, я можу сказати, що я краще піду посуд мити в ресторан 4 години, ніж ще раз до них на співбесіди».
Надіслав Анонімус