"Університет" GoIT розширює чинну програму звичайного курсу, додає бюрократії, і коштує це все 4000 доларів за 2 роки
Пише Анонімус: «Шалом! Сьогодні буде новий зашквар goit, думаю, якщо зібрати всі історії з цієї гавно кантори, то можна буде видавати книжку 🙂
Час від часу приходить спам в LinkedIn з пропозиціями стати ментором на їх курсах, остання пропозиція була 900 грн за 1 вебінар, вебінар триває дві год + до нього треба підготуватись, оплата максимально неадекватна. Тому є велика імовірність, що викладають там або випускники тих же курсів, які не змогли знайти роботу, або джуни, для яких 10$ за годину це хороший рейт.
Але нещодавно побачив новину, що GoIT запускають програму вищої освіти. Що ж, про це сьогодні і буде стаття.
Хом’ячки, мабуть, закінчуються, плюс конкурентних курсів стає більше і чуваки запускають програму магістратури neoversity, а саме Master of Science in Computer Science: Software Engineering.
Цитата:
Ваша нова IT-професія та диплом європейського зразка за 2 роки.
IT-освіта, що визнається більш ніж у 60 країнах та тисячах учбових закладів.
Програма еквівалентна ступіні магістра у США.
З цього порівняння курсів GoIT і neoversity, виходить що на курсах присутня бюрократія і заняття з матеріалами не в зручній lms системі 🙂
Шлях, який я пройшов, щоб отримати програму навчання: зареєструвався на лендінгу в формі «є питання?», отримав посилання на чат бота, який спамить кожні 30-60хв, там на моє прохання надіслати програму, відправили на основний сайт в нову форму, потім тонна спаму на пошту, в одному листі був телеграм нік, пів години переписки, і от програма в мене 🙂 Насправді зовсім не дивно, що її так приховують, бо це ще той треш.

Тобто це все розраховане на 2 роки навчання, а якщо точніше — на 2250 годин. Ціна такого задоволення 4000$ і це піздєц. Пластмаска в вигляді диплому, яку обіцяють дати, можливо і буде справжньою, універ Поплавсього якось теж функціонує вже десяток років, і наскільки пам’ятаю там можна стати магістром Тік-Току. Найцікавіше те, що 70% тем — це програма їхнього курсу full-stack https://docs.google.com/spreadsheets/d/1v69N9qpAZG8t06-YH8gGVVYYnl-3DqThrETo7Buv-ME/edit#gid=0
Так от, хом’ячок має занести 4000$ за figma, html, css, js, ts, react, react-native node.js, algorithms, python і ще декілька тем. Хз як з таким набором знань можна стати Master of Science in Computer Science. Формошльопом, думаю, що можна, і стати п’ятитисячним аплікантом на вакансію trainee js developer. Ні слова про англійську, але море інфи про можливість працевлаштуватись з дипломом в ЄС/США/Канаді 🙂
Висновок
GoIT не створює конкурентоспроможного напрямку в освіті на заміну морально застарілим програмам в універах, просто розширяє чинну програму звичайного курсу. І звісно це не може коштувати 4 тисячі доларів, за половину або навіть третину цієї суми можна затаритись курсами на Udemy, пройти їх, найняти приватного ментора, з яким підтягнути практичні знання, найняти приватного викладача англійської і підтягнути рівень до upper intermediate+, і після того отримати можливість конкурувати на перегрітому ринку джунів і боротись за оффер в 100-300$, але нахуя? 🙂 »
Надіслав Анонімус
P.S. Анонімний відгук на IT-компанію можна залишити тут або надіслати на адресу, що вказана у футері.